Reload, recover, relax – feel the difference

Rugpijn als volksziekte

Uit onderzoek blijkt dat 70-80% van de bevolking regelmatig last heeft van rugpijn of er op zijn minst een keer in hun leven mee te maken heeft gehad.
In 95% van alle gevallen van rugpijn is de oorzaak aspecifiek en gebaseerd op aandoeningen in het bewegingsapparaat. Dit betekent dat er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen is voor de klachten.
In 60% van de gevallen keren de rugklachten terug binnen 2-3 maanden.
31% van de rugklachten is chronisch en duurt langer dan 3 maanden.
8 van de 10 patiënten met rugpijn lijden aan spierzwakte en zitten vaak in een vicieuze cirkel van te weinig beweging, rugpijn en stijfheid.
Het merendeel van de geschatte 170.000 rugoperaties per jaar is niet noodzakelijk en zou voorkomen kunnen worden door oefeningen.

Conventionele behandelingen/therapieen bij rugklachten:

 1. Bezoek aan dokter
 2. Operatie
 3. Medicatie
 4. Verwijzing naar een specialist
 5. Fysiotherapie
 6. Chiropractie
 7. Osteopathie
 8. Massage
 9. Houdingstherapie
 10. Bewegen (yoga, fitness, etc.)

ReLounge stroomlijnt het hele behandelprotocol en maakt de weg snel vrij naar meer levenskwaliteit!

ReLounge combineert de ‘best practices’ tegen rugklachten in 1 systeem.

Tijd besparen

Pure ontspanning

Meer mobiliteit

Hogere weerstand

Verbeterde levenskwaliteit

reLounge maakt het makkelijk

reLoad

De moderne hedendaagse samenleving wordt vaak gedomineerd door stress en deadlines – stress wordt beschouwd als een van de belangrijkste oorzaken van rugpijn. Dit maakt het des te belangrijker om regelmatig te ontstressen en de batterij op te laden.

De geïntegreerde ReLounge-mat warmt op tot een aangename temperatuur van 40 graden C, ontspant de spieren en stimuleert de stofwisseling. De diepe massage zet stress om in ontspanning en hernieuwde energie.

reCover

Rugklachten hebben meerdere, maar ook niet-specifieke oorzaken: zwakke en niet evenwichtig ontwikkelde spieren zijn een van de hoofdoorzaken. ReLounge biedt een pijndempende en relaxerende oplossing: de elektronische impulsen van de EMS-mat stimuleren de diepere spieren, compenseren onevenwichtigheden door gerichte spieropbouw en verlichten zo pijnlijke spierspanningen. Pijn kan op een ontspannen manier worden belicht.

reLax

Gerichte spieropbouw en pijnbestrijding vergen tijd en inzet. ReLounge biedt een meer ontspannend alternatief. De spieren worden systematisch opgebouwd terwijl men geniet van een heerlijk ontspannen moment van onthaasting.

 

 

FAQ

Wat is reLounge en hoe helpt het bij rugpijn?

reLounge is de combinatie van geïntegreerde technologieën in een speciaal ontworpen houten ligstoel. reLounge combineert de vier meest bewezen methoden tegen rugpijn (pijntherapie/toepassing, spieropbouw en versterking, warmte en dieptegofmassage) in één systeem.

Wat zijn de werkingsprincipes die gecombineerd worden binnen de reLounge?

De werkingsprincipes die gecombineerd worden binnen de reLounge zijn:

 • EMS (elektromyostimulatie): een methode waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om spieren te stimuleren en te trainen.
 • TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie): een methode waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om pijn te verminderen of te blokkeren.
 • Warmte: een methode waarbij warmte wordt gebruikt om spieren te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en het welzijn te verhogen.
 • Dieptegolfmassage: een methode waarbij druk wordt uitgeoefend op spieren en weefsels om spanningen los te laten, knopen te verwijderen en stress te verminderen.

Hoe ziet een behandelplan met ReLounge eruit?

De werkingsprincipes die gecombineerd worden binnen de reLounge zijn:
Op basis van het intakegesprek en de anamnese stelt de behandelaar in samenspraak met jou een behandelplan op. Je kunt kiezen voor een kuur van 12 sessies of een pakket met 24 of 36 behandelingen. In de regel kom je 1x per week. Mocht er sprake zijn van een acute situatie dan adviseren we om de eerste 2-3 weken twee per week te komen met tenminste 48 uur onderbreking tussen 2 behandelingen. Wij evalueren de voortgang en op basis van hiervan kan de behandelfrequentie worden afgebouwd.

Hoe langt duurt een behandeling?

Een behandelsessie duurt 20 minuten, maar hou rekening met 5 minuten voor- en 5 minuten natijd.

Moet ik een speciaal pak dragen?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt de rug vrijmaken (je ligt onder een deken) of je draagt een katoenen hemdje of t-shirt tijdens de behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden?

Drink voor en na de behandeling 2 glazen water. Neem een lichte maaltijd tot 2 uur voor de behandeling.

Hoe snel merk ik verschil?

Onze ervaring is dat veel mensen al na 1 behandeling verschil voelen: bijvoorbeeld meer energie, minder pijn of meer mobiliteit. Maar er is natuurlijk meer nodig om klachten die al langer bestaan te verminderen. De eerste duidelijke verbeteringen treden in de regel op na een keer of 6.