Heb je last van cellulite en is je bovenlichaam 1 tot 2 kledingmaten slanker dan je onderlichaam? Worden je benen niet slanker ondanks intensief sporten en voedingsaanpassingen? Heb je snel last van blauwe plekken? Heb je pijnlijke benen? Dan kan het zijn dat er meer aan de hand is dan “reguliere” cellulite. Mogelijk heb jij kenmerken van Lipoedeem.

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een aandoening waarbij er een vetzwelling optreedt. Lip = vet en oedeem = vocht.
Bij lipoedeem is het vet ongelijk over het lichaam verdeeld en is er vaak een verschil van 1 à 2 kledingmaten tussen het boven- en onderlichaam. Lipoedeem komt alleen bij vrouwen voor en hangt waarschijnlijk samen met de hormoonhuishouding. Doordat de vetcellen ongelijk verdeeld zijn, zijn deze ook actiever dan in een gezond lichaam waardoor vaak ook het lymfesysteem overbelast wordt. Daarom spreken we ook wel van lipo-lymfoedeem.

Waaraan kun je lipoedeem herkennen?

Het is niet eenvoudig om vast te stellen of je last hebt van Lipoedeem, maar een aantal herkenningspunten zijn, o.a.:

  • De verdeling van het lichaamsvet is ongelijk.
  • Het komt meestal voor op de benen (soms ook op de armen).
  • Je hebt snel last van blauwe plekken.
  • Je hebt snel last van verzuring en vermoeide ledematen.
  • Bewegen gaat moeizaam.
  • Afvallen maakt geen verschil.
  • Je hebt last van dikke (overhangende) enkels.

Wat kun je eraan doen?

Natuurlijk is zo’n diagnose niet fijn. Maar gelukkig kunnen wij met onze kennis en mogelijkheden een hoop voor je betekenen. Ook jij kunt slankere en egalere benen krijgen, je klachten beperken en leren hoe je met een gezonde levensstijl het proces kunt beïnvloeden.

Body on Fleek membership

Daar sta je dan.. net gehoord dat je lipoedeem hebt. En nu? Genezen kunnen we lipoedeem niet, maar we kunnen je wel helpen om je klachten te reduceren, je contouren te verbeteren en cellulite te verminderen. Hiervoor hebben wij je commitment nodig, d.w.z. discipline, doorzettingsvermogen, motivatie en vooral geduld. Hier helpt geen quick fix. Met een Body on Fleek membership kies je voor een integrale en duurzame aanpak. Met dit membership heb je vrije keuze qua behandelingen (LPG Alliance, Cryolipolyse met EMS, de Slimyonik Air Bodystyler, Hypoxi Therapie), krijg je gerichte voedingsadviezen en mag je bovendien gratis gebruik maken van onze trainingsfaciliteiten.

LPG Endermologie

Behandelingen met LPG maken het onderhuids bindweefsel losser, activeren de doorbloeding en stimuleren de afvoer van lymfevocht. Dit maakt Endermologie uitermate effectief bij lipoedeem. Ook is de methode in te zetten voor en na een liposuctie bij lipoedeem. Wij beschikken over de nieuwste LPG Alliance Medical met speciale therapeutische programma’s. Bovendien is een behandeling met de nieuwste LPG Alliance milder en absoluut niet pijnlijk.

LPG Alliance Endermologie

 

Hypoxi therapie

Onderzoeken in Duitsland hebben aangetoond dat Hypoxi-therapie een positief effect heeft op lipoedeem. Deze milde manier van bewegen belast je gewrichten niet en werkt op je lymfesysteem. Je afvalstoffen worden beter afgevoerd, je doorbloeding verbetert en je vetverbranding wordt gestimuleerd. Precies op de plek waar het nodig is! Deze behandeling is alleen in Heerlen mogelijk.

Hypoxi therapie

 

Bodystyler Slimyonik Air

Compressietherapie wordt vaak aanbevolen bij lipoedeem. Met de speciale programma’s van de Bodystyler Slimyonik Air brengen we tegendruk aan in het oedeemgebied. Door deze aangebrachte druk neemt de spanning in de weefsels toe en neemt de vochtuittreding uit die weefsels af en de opname van lymfe door de lymfecapillairen toe. Verklevingen worden losgemaakt. De behandeling zorgt snel voor verlichting.

Bodystyler Slimyonik Air

 

Cryolipolyse met EMS

Cryolipolyse kan een mooie aanvulling zijn op de andere therapieën. Let wel: deze methode is enkel effectief in het beginstadium van lipoedeem. Ook moet je weefsel voldoende soepel zijn. Voorafgaand zullen eerst LPG Endermologie behandelingen en behandelingen met de Bodystyler Slimyonik Air nodig zijn. Je Body Coach zal je adviseren.

Cryolipolyse met EMS

 

Quadrivas therapie

Quadrivas therapie richt zich op de doorbloeding. Het gezond maken van de aders. Veneuze insufficiëntie kan al op jonge leeftijd voorkomen. De aders schieten te kort, afvalstoffen kunnen niet afgevoerd worden en onder invloed van hormonen kan er een stoornis in het vetweefsel van de benen ontstaan. Met quadrivas worden de vaten schoon gemasseerd. Deze therapie heeft zich inmiddels bewezen en we durven te stellen dat lipoedeem stadium 1 en 2 volledig omkeerbaar is en stadium 3 voor 50-80 procent! Maak een afspraak met Chayenne voor een intakegesprek.

Gratis kennismaking!

Samen gaan we voor het beste resultaat! Ben je benieuwd naar onze aanpak? Boek dan nu een gratis intake!

Gratis intake