Afslanken met warmte

Er zijn tegenwoordig behoorlijk veel infraroodsystemen op de markt. In tegenstelling tot een infraroodsauna, waarbij de stralers binnen de wanden van een cabine zijn geplaatst, ligt de warmtebron van de FIT Bodywrap direct op het lichaam. Hierdoor kunnen de infraroodstralen tot 3,5cm het lichaam doordringen.

Als het gaat om ver-infrarood warmtetherapie, betekent een warmtebron dichterbij een diepere warmte-penetratie in het lichaam en grotere voordelen. De Fit Bodywrap is ontworpen met flexibele koolstofvezel verwarmingselementen. Dit betekent dat alle 19 infraroodstralers van de FIT Bodywrap zich naar het lichaam contouren voor 360 graden ver-infraroodwarmte.

Wat is Infrarood?

Infrarood is licht dat we niet kunnen zien, maar wel voelen als warmte. Je natuurlijke lichaamswarmte, warmte van een kampvuur en zelfs warmte die we voelen van de zon zijn allemaal infrarood. We ervaren elke dag kleine hoeveelheden van deze veilige en natuurlijke warmte. Infraroodwarmte wordt veilig door het lichaam opgenomen omdat ons lichaam het ook zelf produceert!  Er zijn drie soorten (golflengten) van infraroodwarmte:

  • Korte golf (of nabij infrarood of IR-A): dringt diep door in de huid en kan helpen bij huidaandoeningen. Dit is de infraroodwarmte die je voelt in een sauna.
  • Middengolf (of midden- of midden-infrarood of IR-B): dringt wat dieper door om de bloedsomloop te verbeteren.
  • Langegolf-infrarood (of langgolvige-infrarood of IR-C): Ver infrarood verwarmt het lichaam direct, niet de lucht eromheen. Het dringt diep door in het lichaam waardoor het de meeste voordelen biedt.

De FIT Bodywrap produceert ver-infraroodwarmte, zodat het strikt het lichaam binnendringt, de bloedsomloop verbetert en zweet induceert, wat wellness-voordelen biedt zoals pijnverlichting, gewichtsverlies, vermindering van cellulite, huidverjonging, ontspanning en nog veel meer.

Hoe werkt de Fit Bodywrap precies?

De infraroodstralen van de Fit Bodywrap dringen door tot in de lichaamscellen. Daar zetten ze moleculen in beweging. Die beweging binnen in ons lichaam wekt warmte op. De infraroodstralen slagen er dus in het lichaam op te warmen zónder de omgevingslucht te verwarmen. Vervolgens gaat je lichaam aan de slag om die warmte af te voeren. Je gaat dus zweten en verliest lichaamsvocht: 80% water en 20% afvalstoffen. Maar dat is niet alles. Heel dat afkoelingsproces vraagt energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt. Zonder dat het moeite kost, en zonder dat je er moe van wordt. Je ligt lekker relaxed en comfortabel en toch is je hele lichaam hard aan het werk. Je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Er zijn dus heel wat gezondheidsvoordelen aan een Fit Bodywrap, van afslanken, detox tot cardiovasculaire training.

Meer energie, minder stress

De Fit Bodywrap is één van de beste manieren om te ontspannen en de stress uit je lijf te jagen. Eenmaal ingepakt kun je heerlijk genieten van je ME-time. De warmte brengt je snel tot ontspanning. De Fit Bodywrap zorgt ervoor dat je lichaam snel uit de stress-modus raakt. De straling dringt immers door tot diep in je lichaam, geeft je cellen zuurstof en ontspant je spieren. Daarom is de Fit Bodywrap ideaal voor wie vaak last heeft van spanningshoofdpijn, een pijnlijke nek en schouders of andere stressklachten. Ook aan te raden bij fibromyalgie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoewel iedereen anders is en de individuele resultaten kunnen verschillen, zul je al na één sessie de voordelen ervaren voor wat betreft ontgifting en pijnverlichting. Voor omvang- of gewichtsverlies, een verbeterde huid en lagere stressniveaus zullen meerdere sessies nodig zijn. Wij adviseren om 1-2 keer per week te komen in kuurverband (10 sessies).

Wat draag ik tijdens de behandeling?

Je draagt een FIT Coat, een jumpsuit gemaakt van niet-poreus materiaal, ontworpen om de resultaten van de infraroodsessies te verbeteren. Als er zweet wordt geproduceerd, zal de warmte watermoleculen in de Fit Coat verdampen, waardoor een stoomachtig effect ontstaat dat de dermis hydrateert, exfolieert en regenereert, wat resulteert in een strakkere en gladdere huid.

De Fit Coat vormt een barrière tussen de cliënt en het apparaat en houdt het meeste zweet vast, waardoor de FIT Bodywrap een meer hygiënische ervaring is. De binnenkant is gevoerd met mesh dat voorkomt dat de Fit Coat aan je huid blijft kleven, en absorbeert veel van het zweet dat je produceert, waardoor sessies comfortabeler worden.

Waartoe dient de Fit Booster Spray?

De Fit Booster Spray is geformuleerd om de microcirculatie te verhogen en de effecten van je FIT Bodywrap-sessie te versterken. Het creëert een barrière op je huid waardoor je lichaam harder moet werken om te zweten, waardoor je meer calorieën verbrandt. En je blijft lekker fris ruiken ondanks het transpireren.

Hoe verloopt de behandeling?

Voordat de behandeling start, brengen we de Fit Booster Spray aan op je probleemzones. Daarna mag je je Fit Coat aantrekken, bij voorkeur zonder ondergoed. (Als je liever je eigen kleding draagt: graag katoenen legging met hemdje plus sokken). Vervolgens mag je gaan liggen. Eerst zullen we de losse wraps om je armen doen, daarna sluiten we het pak aan en kan de behandeling starten. Het zal al snel aangenaam warm worden. De behandeling duurt 30-40 minuten. In de laatste paar minuten zul je wat meer gaan transpireren. Na afloop mag je de Fit Coat uitdoen en jezelf droogdeppen met een handdoek. Wij adviseren om niet te douchen en geen koude dranken te nuttigen zodat de behandeling (incl. de Fit Booster Spray) nog kan nawerken. De Fit Booster Spray zorgt ervoor dat je niet onfris ruikt. Bovendien zul je merken dat je zweet dankzij de FIT Bodywrap niet meer onaangenaam ruikt.

Zijn er contraindicaties?

  • Zwangerschap
  • Chirurgische implantaten of kunstgewrichten. Metalen pinnen, bouten, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten reflecteren infrarode stralen en kunnen dus niet verwarmd worden door dit systeem. Raadpleeg in dat geval je arts. Je moet in elk geval meteen stoppen als je pijn voelt rond de implantaten.Siliconen absorberen wel infrarode energie. Implantaten of prothesen uit siliconen kunnen worden opgewarmd door de infrarode stralen. Aangezien siliconen pas bij meer dan 200°C smelten, zou het gebruik van een infraroodsauna geen negatieve invloed mogen hebben. Maar ook hier raden we aan om dit eerst te bespreken met je arts.
  • Als je recent een gewrichtskwetsuur hebt opgelopen, mag die gedurende de eerste 48 uur na verwonding of tot het gewricht niet meer warm en gezwollen staat, niet verwarmd worden. Krachtig verwarmen is af te raden bij infecties van tanden, gewrichten of andere weefsels.
  • Als een aandoening verergert door het gebruik van een infrarood thermisch systeem, moet het gebruik uiteraard worden stopgezet.
  • Het is niet raadzaam om de lichaamstemperatuur te verhogen van iemand met suppressie van de bijnier, systematische lupus erythematosus of multiple sclerose. Het verwarmen van de onderrug bij vrouwen tijdens de menstruatieperiode kan de menstruatievloed tijdelijk verhogen. Dit is volledig onschadelijk.
  • Patiënten die aan hemofilie lijden en mensen die vatbaar zijn voor bloedingen moeten het gebruik van infrarood of elke soort verwarming die vasodilatatie zou kunnen opwekken, vermijden.