De B-Shaper is een innovatieve methode -ontwikkeld in Italie- om hardnekkige vetophopingen en cellulite aan te pakken met een natuurlijk huidverstrakkend effect. De behandeling is geschikt voor lichaam en gelaat, voor zowel vrouwen als mannen. Behalve esthetische behandelingen kan de B-Shaper ook ingezet worden voor therapeutische doeleinden zoals onder meer lipoedeemklachten, pijnreductie, opheffen spierspanning, lymfedrainage, de behandeling van littekens en brandwonden.

Op basis van welke technologieën werkt de B-Shaper?

Het unieke aan de B-Shaper is dat meerdere technologieën worden gecombineerd voor een beter en sneller resultaat. Zo wordt gebruik gemaakt van:

  • Low Level Laser Therapie: ontstekingsremmend, versnelling stofwisseling en regeneratie van cellen en weefsels, bevordering collageenaanmaak.
  • Vacuüm (negatieve druk): stimuleert de circulatie van bloed en lymfestroom, verhoogt het locale zuurstofgehalte en verbetert de vitaliteit van de cellen. Bevordert de afscheiding en uitscheiding van talgklieren. Activeert de fibroblasten die zorgen voor de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine. Ook wordt het absorptievermogen en het metabolisme van de huid verbeterd.
  • Rotatie: rotatie is gelijk aan massage. Hoe groter de rotatiehoek, hoe groter de massage-intensiteit. Het effect? Opheffen van spierspanning/ontspanning en een algemeen gevoel van welbevinden.
  • RF (RadioFrequentie): RF is gebaseerd op een thermisch effect in de huid. Wanneer de radiofrequentiestroom door het menselijk weefsel gaat, zorgt dit voor het oscilleren van de watermoleculen en genereren ze warmte-energie, Hierdoor strijdt de temperatuur van het omringende weefsel en de collageenvezels krimpel hierdoor, de huid wordt strakker en de dermislagen worden dikker en rimpels worden fijner of verdwijnen. Na het absorberen van veel warmte-energie, zal het huidweefsel een grote hoeveelheid nieuw collageen aanmaken en de huidplooien worden gladder na de aanmaak van dit collageen. De huid wordt steviger en jeugdiger.

Welke zones kunnen behandeld worden?

Het volledige lichaam, gelaat en hals.

Wat zijn de resultaten?

Een strakkere huid, vermindering van rimpels, een voller en jeugdiger voorkomen, verminderde cellulite en een verbeterd en slanker silhouet.

Hoe veilig is de behandeling?

De behandeling is non-invasief. RadioFrequentie wordt reeds jaren toegepast in de geneeskunde en is een bewezen, veilige en effectieve technologie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is, varieert van persoon tot persoon. We spreken van 6-8 behandelingen voor het gelaat en 8-10 behandelingen voor hals en lichaam. Om de resultaten te onderhouden en te optimaliseren adviseren wij een onderhoudsbehandeling om de 1 of 2 maanden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De behandeling bestaat uit 3 fasen:

  • Preheating
  • Shaping
  • Fixeren en afvoeren

Eerst wordt een speciale, geleidende olie aangebracht op de te behandelen zone.
Gestart wordt met het voorverwarmen van de te behandelen zone met behulp van een behandelkop, die over de huid bewogen wordt. Als de gewenste temperatuur bereikt is, wordt gestart met shapen. Het laatste deel van de behandeling is de fixatiefase. Hier wordt ook gedraineerd en afgevoerd.